Аваков проти повернення Саакашвілі до України після зміни влади.

 

Офіційні українські служби заявляють, що лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі не має підстав для законного в'їзду в Україну.

 

Про це йдеться в коментарі Державної прикордонної служби України, поширеному Міністерством внутрішніх справ у вівторок.

 

 

"Міхеїл Саакашвілі, який заявляє про можливий приїзд до України, не має підстав для законного в'їзду в Україну. Ця особа у вересні 2017 року незаконно перетнула державний кордон з Польщі в Україну, що підтверджено рішеннями місцевого та апеляційного судів. В зв’язку з вчиненим правопорушенням щодо цієї особи існує обмеження у в’їзді в Україну терміном до 2021 року", – йдеться у повідомленні.

 

МВС наголошує, що ДПСУ діє "виключно на підставі законодавства України та у межах наданих законом повноважень".

 

Невдовзі після недільних виборів Міхеїл Саакашвілі сказав у коментарі одному з телеканалів, що планує повернутися в Україну. 

 

"У мене є квиток. Я вже звернувся через свого юриста до голови СБУ Грицака та голови прикордонних військ, щоб зняти заборону, яку Порошенко незаконно ввів проти мене, щоб я зміг прилетіти в Україну і захистити свої права в суді", – сказав колишній голова Одеської ОДА.

 

Вже після того, як МВС і ДПСУ оголосили про неможливість допуску Міхеїла Саакашвілі, той написав у Facebook, що дочекається інавґурації Володимира Зеленського. "Поки Порошенко Президент, я і не очікував від Прикордонної служби іншої відповіді. Нічого, ще трошки потерплю після стількох місяців очікування", – зазначив він.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі ворогують. У грудні 2015 року Аваков і Саакашвілі вступили у відкриту перепалку на засіданні Ради реформ в будівлі Адміністрації Президента – міністр внутрішніх справ жбурнув у голову ОДА шклянкою. Пан Саакашвілі допоміг дискредитувати уряд Арсенія Яценюка перед його відставкою весною 2016 року.

 

23.04.2019