Колишній радник Барака Обами працював на Віктора Януковича.

Тепер йому загрожує покарання за незаконну лобістську діяльність.

 

 

Ґреґорі Крейґу (Gregory Craig), юридичному радникові в адміністрації президента Барака Обами, можуть бути найближчим часом висунуті звинувачення у зв'язку з його діловими відносинами з урядом колишнього президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє газета The New York Times з покликом на адвокатів Крейґа.

 

Діяльність Крейґа в Україні викликала інтерес спецпрокурора Роберта Мюллера в рамках його розслідування про втручання Кремля у президентську кампанію в Сполучених Штатах 2016 року.

 

74-річний Крейґ, котрий обіймав провідні посади в адміністраціях Клінтона і Обами, стане першою особою, пов'язаною з Демократичною партією, котрій буде висунуто звинувачення у справі, пов'язаній з розслідуванням Мюллера.

 

Можливі звинувачення проти Крейга стосуються його лобістської роботи, яку він виконував у 2012 році для Януковича. За американським законом про реєстрацію іноземних аґентів, будь-яка особа, котра виконує лобістську роботу для іноземних клієнтів, повинна зареєструватися як іноземний аґент. Загалом у США прецеденти з порушенням цього закону траплялися рідко, поки Роберт Мюллер не висунув звинувачення Полові Манафорту, колишньому голові виборчого штабу Трампа за його лобістську роботу на Януковича і несплату податків за зароблені в Україні гроші.

11.04.2019