Порошенко заявив про загрозу зриву виборів.

 

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що не виключає сценарію зриву українських президентських виборів. На його думку, загроза походить із Росії.

 

Про це голова держави сказав під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Прикарпаття, що відбулася в Коломиї, повідомила прес-служба АП.

 

 

Президент констатував, що українцям багато чого вдалося "завдяки героїзму і праці народу, завдяки командним зусиллям" за минулі п'ять років. "Ми точно маємо продовжити роботу, не дати зруйнувати все збудоване, не поставити під удар наше майбутнє", – зазначив Порошенко.

 

Голова держави заявив, що один із наративів Росії – "очорнити і принизити у наших очах усе зроблене".

 

Також серед інструментів впливу на Україну Росія розглядає мілітарний чинник. "Чи погодився на це Путін, чи змирився з тим, що ці п’ять років ми систематично ламали всі його плани? Точно ні, бо на кордоні з Україною стоять його дивізії, готові до вторгнення", – додав Петро Порошенко.

 

При цім Президент зазначив, що ще одним сценарієм залишається зрив виборів. "З Кремля надійшла команда задіяти силові провокації. Виборчу кампанію явно хочуть перевести в формат вуличних зіткнень. Дуже потрібна Кремлю українська кров. Це вже сценарій не перемоги на виборах, а спроба зірвати вибори. І це точно не український сценарій", – сказав Петро Порошенко.

 

19.03.2019