Меджліс кримсько-татарського народу підтримав президентство Порошенка.

 

Меджліс кримськотатарського народу закликав голосувати на президентських виборах 2019 року за Петра Порошенка.

 

Про це йдеться у рішенні, котре оприлюднив голова Меджлісу Рефат Чубаров.

 

Зі слів Чубарова, учасники кримськотатарського самоврядного органу затверджували текст дистанційно, вносячи поправки до первісної редакції, а відтак підписуючи.

 

Меджліс зазначає у своїй заяві, що "результати майбутніх виборів Президента України матимуть надзвичайно важливе значення для відновлення суверенітету і територіальної цілісності незалежної України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які включають Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, ґарантованого і вільного розвитку української нації, кримськотатарського народу, всього українського суспільства".

 

Актив кримських татар переконаний, що "найзначущішим критерієм в оцінці кандидатів в Президенти України є їхня здатність мобілізувати українське суспільство на відсіч російській аґресії проти України і почати процес відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які включають АР Крим та місто Севастополь".

 

Меджліс зазначає, що "Російська Федерація з метою отримання бажаних для Кремля результатів майбутніх виборів та дезінтеґрації українського суспільства в найтяжчий для нього час широко застосовує явні і приховані механізми впливу на виборчий процес".

 

Кримськотатарський Меджліс закликав своє земляцтво, що мешкає на окупованій території, знайти спосіб проголосувати на виборах у "материковій" Україні. Також Рефат Чубаров зі соратниками закликали проявити активність на закордонних дільницях тих, хто перебуває за межами України.

 

11.03.2019