Державним органам США заборонять визнавати Крим російським.

Відповідний законопроект незабаром ухвалить Конґрес.

 

 

Державним органам у США заборонять визнавати анексію Росією українського півострова Крим. Відповідний проект «Закону про невизнання анексії Криму» (Crimea Annexation Non-recognition Act) комітет зі закордонних справ Палати представників Конґресу США схвалив у четвер, 7 березня. Про це повідомляється на сайті американського законодавчого органу.

 

«Політикою Сполучених Штатів є невизнання де-юре або де-факто суверенітету Росії над Кримом, його повітряним простором або територіальними водами. Згідно зі законом, жоден федеральний департамент чи відомство не може вживати будь-яких дій або надавати будь-яку допомогу, яка визнає або передбачає визнання де-юре або де-факто суверенітету Російської Федерації над Кримом, його повітряним простором, або його територіальними водами», – наголошується в документі. Водночас у документі присутнє застереження, що лише президент Сполучених Штатів може відмовитися від виконання цього закону, якщо вважатиме такий крок «критично важливим для інтересів національної безпеки».

 

Нагадаємо, що четвертого березня президент США Дональд Трамп вчергове на один рік пролонгував антиросійські санкції, запроваджені навесні 2014-го після анексії Росією Криму.

09.03.2019