Пентаґон готується до російської агресії в Європі та збільшує військову допомогу Україні.

Про це заявив командувач європейськими військами НАТО генерал Кертіс Скапарротті.

 

 

Сполучені Штати повинні посилити бойову міць і зосередитися на готовності протистояти російській військовій загрозі в Європі і в усьому світі. Про це у вівторок, п’ятого березня, заявив командувач Збройними силами США в Європі й головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапарротті (Curtis Scaparrotti).

 

У своєму виступі на засіданні Комітету у справах збройних сил Сенату США, Скапарротті назвав Росію «головною загрозою стабільності на континенті». Він рекомендував американському уряду збільшити військовий контингент у Європі. За словами генерала, особливо він стурбований недостатніми можливостями у сфері розвідки та моніторингу, а також скороченням військової переваги НАТО у відкритому морі.

 

«Я попросив ще два есмінці. Збільшення сил флоту критично необхідне, якщо ми хочемо зберегти перевагу на морі. Це особливо важливо, враховуючи модернізацію і зростання російського ВМФ, у тому числі збільшення числа російських субмарин біля берегів Європи і в інших реґіонах», – цитує слова Скапарротті радіо Voice of America.

 

Генерал додав, що Європа, як і раніше, залишається у фокусі уваги Кремля. «Москва прагне посилити свій вплив на країни, розташовані вздовж периферії, зруйнувати солідарність в НАТО і підірвати міжнародний порядок», – йдеться в заяві Скапарротті. Генерал нагадав, що Росія також збільшує свій вплив в Азії, зокрема в Сирії й Афганістані.

 

Кертіс Скапарротті додав, що в Пентаґоні розглядають нові варіанти надання підтримки Україні, яка вже стала жертвою російської агресії. За словами Скапарротті, Києву вже була надана військова допомога на загальну суму мільярд доларів. За заявою американського генерала, тепер США можуть передати Україні снайперську зброю, боєприпаси і морські бойові системи.

06.03.2019