Лещенко, Найєм і Заліщук складають мандати за півроку до виборів.

 

Народні депутати Сергій Лещенко, Мустафа Найєм і Світлана Заліщук подали заяви про вихід із фракції Блоку Петра Порошенка. Згідно з Конституцією України, вихід депутата з рідної фракції провадить до втрати ним депутатських повноважень: 81-ша стаття Основного закону передбачає, що підставою для припинення мандата нардепа є "невходження народного депутата України, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій), до складу депутатської фракції цієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій) або виходу народного депутата України із складу такої фракції".

 

Лещенко, Найєм і Заліщук опублікували копії своїх заяв на власних сторінках у Facebook.

 

 

"Ми вже давно по різні боки ціннісних барикад. Останні події це лишень підтвердили", – прокоментував Мустафа Найєм.

 

Найєм додав, що він прийшов у політику після революції і не хоче мати зв'язку з тими, "хто відкрито очолює контрреволюцію".

 

Мустафа визнав, що його неодноразово підбурювали вийти з БПП впродовж минулих чотирьох з половиною років, та він мав намір залишатися у сесійній залі, аби продовжувати боротьбу. "Тепер можна нікого ні в чому не переконувати. Цю сторінку перегорнуто", – написав Найєм.

 

"За останні чотири роки мандат дав можливість боротися за важливі закони, за важливі справи. Наприклад, закон про антикорупційний суд. За інші закони, які були обіцяні в коаліційній угоді ще в 2014 році, але потім зраджені", – пояснила Світлана Заліщук.

 

Депутатка стверджує, що останньою краплею для чаші терпіння став скандал довкола схем наживи в оборонній промисловості. "Далі не бачу можливості та сенсу мати жодну прив'язку до цієї абревіатури. Обкрадання солдатів – це за межею людяності", – додала вона.

 

Слід зазначити, Світлана Заліщук у виборчій кампанії репрезентує кандидата у Президенти Анатолія Гриценка. Лідер "Громадянської позиції" оголосив Світлану як претендентку на посаду міністра закордонних справ.

 

Сергія Лещенка щораз частіше бачать у виборчому штабі Володимира Зеленського. Зокрема, Лещенко брав участь у зустрічі коміка з представником Державного департаменту США Куртом Волкером на боці Зеленського. Згодом Лещенко просив журналістів не пов'язувати Зеленського з олігархом Ігорем Коломойським.

 

Мустафа Найєм заснував організацію "Дій з нами". Серед її учасників замельдувалися і Заліщук з Лещенком.

 

28.02.2019