Горбатюк визнав, що розслідування по Майдану не є повноцінним.

 

Начальник Управління спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що розслідування злочинів проти учасників Революції гідності 2013–2014 років досі не завершилося через відсутність підтримки з боку керівництва України та правоохоронних органів. А частина фіґурантів має покровительство: кількадесят осіб продовжують працювати у правоохоронних відомствах.

 

Про це Горбатюк заявив під час круглого столу "П'ять років після подій Євромайдану" у вівторок уранці в Києві, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"На сьогодні з тих, кому повідомлено про підозру, 36 продовжують працювати в правоохоронних органах, із них десятеро – на керівних посадах", – сказав керівник управління спецрозслідувань.

 

Сергій Горбатюк нагадав, що в порядку спеціального – "заочного" – досудового розслідування про підозру у скоєнні злочинів повідомлено колишнім керівникам держави, яких підозрюють в організації злочинів.

 

При цім Горбатюк додав, що розуміє неповноцінність і недостатність нинішніх результатів слідства.

 

"Чому не досягнуто повноцінних результатів, незважаючи на всі докладені зусилля? З усіх осіб, які оточували розслідування, тільки сім'ї Небесної сотні, їхні адвокати, представники громадських організацій [сприяли слідству]. На жаль, тієї допомоги, підтримки, яка потрібна була і яку, насамперед, декларували, її не отримували. Саме від керівництва держави, керівництва правоохоронних органів", – поскаржився начальник Управління спецрозслідувань, згадавши у цьому контексті про дії очільників МВС та СБУ. Зокрема, прокурор зазначив, що оперативні підрозділи цих структур не сприяли слідству, за винятком розслідування використання "тітушків" на Майдані.

 

19.02.2019