Екс-прокурор помер у будівлі ГПУ після слідчих дій у "справі Майдану".

 

Колишній прокурор столичної прокуратури Андрій Сайчук помер у приміщенні Головного слідчого управління ГПУ, що на вулиці Борисоглібській, після ознайомлення з матеріалами інкримінованої йому справи. Сайчуку інкримінували незаконне притягнення до кримінальної відповідальності учасника Революції гідності Миколи Пасічника. Панові Пасічнику на момент арешту було 72 роки.

 

Інформацію про смерть підозрюваного підтвердив начальник відділу процесуального керівництва Генпрокуратури Олексій Донський у коментарі аґенції "Укрінформ".

 

 

Андрій Сайчук на засіданні суду в день своєї смерті

 

"Як розповів мені слідчий, досудове розслідування стосовно Сайчука було завершене і він ходив знайомитися з матеріалами кримінального провадження. І сьогодні (11 лютого, – Z) він укотре приходив знайомитися з матеріалами, почитав матеріали, попрощався і пішов. Уже коли був біля ліфта, раптом відчув себе погано, впав, увесь посинів", – розповів Донський.

 

Зі слів прокурора, Андрій Сайчук помер ще до приїзду "швидкої допомоги".

 

У понеділок, перед походом у прокуратуру, Сайчуку брав участь у судовому засіданні в Подільському суді Києва. Як повідомив журналіст Данило Мокрик, під час процесу Сайчук сперечався з відвідувачами.

 

Сьогодні зранку знімав в Подільському суді. Буквально за хвилину до того ми сварилися на тему: "Я не даю дозволу, щоб ви мене знімали".

 

– Ми – у відкритому судовому процесі, – кажу, – На якій підставі ви забороняєте мені вас знімати?

 

– На підставі Конституції! – каже.

 

– Якої статті?! Я от вам можу сказати, на підставі якої статті вас знімаю. А ви?

 

Він затих, я собі знімав. Суддя швидко відклала засідання на тиждень. А потім Сайчук пішов знайомитися з матеріалами провадження в Управління спецрозслідувань ГПУ – і помер. Отаке.

 

У справі переслідування Миколи Пасічника на лаві підсудних також перебувають заступниця прокурора Оболонського району Києва Ілона Клюге і слідчий Віталій Матюша.

 

Миколу Пасічника затримали 22 січня 2014 року під час протистоянь на вулиці Грушевського в Києві. У фабулі обвинувачення він поставав як організатор масових заворушень. Суд присудив Пасічникові тримання під вартою, та згодом відпустив під домашній арешт.

 

Під час затримання Миколі Пасічнику розбили голову

 

Про пана Пасічника казали, що він найстаріший серед переслідуваних.

 

12.02.2019