Луценко перепросив за згадку про смерть "силовиків" у контексті Небесної сотні.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що він припустився помилки, коли, коментуючи дані експертизи, які встановили зв’язок між наказами керівників силових структур та смертями на Майдані, зарахував застрелених міліціонерів до Героїв Небесної сотні, та попросив за це вибачення.

 

Про це Луценко повідомив у коментарі журналістам в Києві, поінформувала аґенція УНІАН.

 

"Зараз у цих словах шукають чергову зраду – хочу сказати, що, напевно, я одне слово неправильно висловив. Йдеться про те, що крім загиблих з Небесної сотні, я прямо скажу, наших майданівців, загинули також близько 20 міліціонерів", – пояснив він.

 

"На жаль, я помилився в одному слові. Я хотів сказати, що разом з Небесною сотнею є і міліціонери, але використав інше слово, і воно, напевно, когось образило. Якщо це дійсно зачепило душі, серця усіх, хто це чув, я прошу вибачення", – пояснив Луценко.

 

6 лютого Луценко на засіданні Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, говорячи про дані експертизи, які встановили зв’язок між наказами керівників силових структур та смертями на Майдані, зарахував застрелених на Майдані під час Революції гідності міліціонерів до Небесної сотні. "Підкреслюю, йдеться про всі сторони конфлікту, бо серед Небесної сотні є і 18 загиблих міліціонерів. І ті, і ті – жертви", – сказав Луценко.

 

Пізніше родини загиблих активістів Революції гідності заявили, що вимагають від генерального прокурора вибачення за заяву про зарахування до героїв Небесної сотні застрелених міліціонерів. "Вимагаємо публічного вибачення за слова: «Вони теж жертви. Серед Небесної сотні є і 18 загиблих міліціонерів»", – йшлося у зверненні.

 

07.02.2019