Львівський бронетанковий завод цього року має замовлень на 950 млн грн.

 

У 2019 році Львівський бронетанковий завод виготовлятиме за державним замовленням БРЕМ «Лев» та пожежні танки ГПМ-72. Про це повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

 

Усього держава вкладе у виробництво 850 млн грн. У цю суму закладений і ремонт основних бойових танків та виготовлення інших спеціальних броньованих машин на потребу ЗСУ та інших замовників, з якими сума контракту становить 100 млн грн. Ідеться загалом про виробництво 70 одиниць техніки за рік.

 

Нагадаємо, броньований ремонтно-евакуаційний автомобіль «Лев», розроблений ЛБТЗ, торік успішно пройшов випробування та допущений до експлуатації у ЗСУ.

 

БРЕМ, що створена на базі Т-72, призначена для евакуації та буксирування несправної, пошкодженої гусеничної та колісної військової техніки в умовах бойових дій масою до 100 т. Її оснащення також дозволяє проводити зварювальні роботи та різку металу в польових умовах та перевозити до 1,5 т вантажів на зовнішній платформі.

 

Пожежний танк ГПМ-72, також розроблений ЛБТЗ, призначений для проведення аварійно-рятувальних робіт на складах, арсеналах, базах зберігання вибухонебезпечних виробів. ГПМ-72 оснащений пожежною цистерною на 20 т, сучасним пожежним насосом і лафетом, за допомогою яких можливо гасити пожежу на відстані до 100 метрів. Машина має підвищену прохідність та захист екіпажу від ураження різними типами боєприпасів та вогню. Для цього рятувальники захищені 30-мм бронею, у кабіні встановлена фільтровентиляційна установка, також є облив кабіни корпусу для зниження її температури. Торік ГПМ-72 успішно пройшла випробування, допущена до експлуатації та вже працювала на ліквідації надскладних пожеж, зокрема у Калинівці.

06.02.2019