На захист Супрун стали Порошенко, Гройсман, Парубій.

 

Президент України Петро Порошенко висловив підтримку в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун та висловив сподівання, що суди вищої інстанції скасують вівторкове рішення Окружного адміністративного суду Києва про її відсторонення.

 

Про це Порошенко заявив у вівторок під час виступу на щорічному прийнятті компаній – членів Американської торговельної палати в Україні, повідомила прес-служба АП.

 

Уляна Супрун у день входження до уряду

 

"Я хотів би висловити свою позицію як Президента стосовно сьогоднішнього судового рішення. Хочу наголосити, що я як Президент коментувати рішення суду по закону не маю права. Хочу наголосити на тому, що пані Супрун має повну підтримку Президента України", – зазначив голова держави під час виступу на щорічному прийнятті компаній – членів Американської торговельної палати в Україні. 

 

"Я дуже ціную, що ми разом з пані Супрун зробили. Разом з урядом, разом з парламентом – зробили в напрямі медичної реформи", – підкреслив Порошенко.

 

Президент додав, що пишається початком судової реформи в Україні, та виправдався, що до окружних судів зміни ще не дійшли. "Перша інстанція ще не пореформована. Але я не маю жодного сумніву, що реформований Верховний суд встановить істину", – зауважив Порошенко.

 

Коментуючи аргумент суду про те, начебто Уляна Супрун має канадійське громадянство, Президент сказав: "Хочу наголосити і нагадати, що питання громадянства відноситься до виключної компетенції Президента України. Я нещодавно мав зустріч з пані Уляною. Наголошую, пані Уляна є громадянкою України відповідно до указу, який підписав Президент України Петро Порошенко про надання їй українського громадянства", – зазначив Президент.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав Уляну Супрун, висловивши сподівання, що зміни в медицині стануть невідворотними.

 

"Не можна допустити зупинки реформи медичної галузі і повернення в неї корупції. Ми розпочали зміни. Настав час їх захистити, щоб українці отримували якісні медичні послуги", – написав голова уряду у Facebook.

 

 

Гройсман поширив на своїй сторінці колективну заяву від членів уряду на підтримку Супрун.

 

"Уряд України занепокоєний тим безпрецедентним тиском, який здійснюється останнім часом різними способами з метою зупинки тих зусиль по реформуванню галузі охорони здоров'я, які здійснює команда Міністерство охорони здоров'я на чолі з в.о. міністра Уляною Супрун. Ця команда, з моменту приходу в Міністерство, оголосила війну тим корумпованим схемам, які процвітали в галузі роками, і це, на наш погляд, чи не головна причина того, чому проти Уляни Супрун і її команди була розгорнута справжня війна", – ідеться у заяві Кабміну.

 

КМУ заявив про те, що добиватиметься скасування рішення суду про відсторонення Супрун.

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив переконання, що Уляна Супрун має продовжити медичну реформу, назвавши її провайдером "цієї фундаментальної реформи".

 

"Я як Голова Верховної Ради України доклав величезних зусиль, щоб парламент ухвалив медичну реформу. І я вважаю це одним із найбільших успіхів Верховної Ради цього скликання. Уляна Супрун стала провайдером цієї фундаментальної реформи", – зазначив Голова ВР.

 

Парубій підкреслив, що Супрун стала на шлях боротьби "з головним злом у медичній галузі" – корупцією. А також дала бій медичній мафії, "яка цинічно заробляє на здоров'ї українців".

 

05.02.2019