Суд скасував умовно-дострокове звільнення львівського судді-колядника Ігоря Зварича.

 

Рішення про скасування умовно-дострокового звільнення на відбування додаткового покарання ухвалила колегія суддів Тернопільського апеляційного суду.

 

За даними справи Ігоря Зварича, колишнього голови Львівського апеляційного суду, протягом 2007-2008 років він отримав 963 тис. грн хабарів. Відтак, 19 вересня 2011 року його засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права обіймати посаду судді та інші посади в держустановах. Також конфіскували майно.

 

30 грудня 2015 року Ігорю Зваричу зарахували в строк відбування покарання перебування в установах попереднього ув'язнення з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі. Тоді його звільнили від відбування покарання як такого, що повністю відбув покарання.

 

З 22 січня засуджений перебував на обліку в Галицькому районному секторі з питань пробації філії державної установи «Центр пробації» у Львівській області. Строк відбування покарання завершувався 10 січня 2019 року.

 

«Суд першої інстанції виходив з того, що засуджений відбув понад 3/4 строку додаткового покарання, сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення. Своє рішення місцевий суд обґрунтував тим, що останній надавав безкоштовну правову допомогу громадянам, а також оскаржив постанову про його звільнення з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду, тобто вчиняє дії, спрямовані на поновлення на роботі», – ідеться в повідомленні суду.

 

З таким висновком колегія суддів не погоджується, бо оскарження постанови про звільнення хоч і є діями, спрямованими на поновлення на роботі, але не підтверджують сумлінного ставлення до праці.

 

Також не може бути підтвердженням сумлінного ставлення до праці характеристика, видана виконавчим директором адвокатського об’єднання «Павленко і партнери», відповідно до якої Ігор Зварич під час перебування у Менській колонії надавав безкоштовну правову допомогу місцевим жителям, оскільки він не був офіційно працевлаштований в цій організації.

 

Інших даних стосовно працевлаштування та сумлінного ставлення до праці судді Зварича не встановлено.

 

Отже, ухвалу Галицького районного суду Львова про умовно-дострокове звільнення Ігоря Зварича скасували.

30.01.2019