Суддя-хабарник Зварич вийшов на волю.

Колишній голова Львівського апеляційного суду Ігор Зварич вийшов на волю, заявили у пенітенціарній службі України, передає сайт 7 днів.

 

У 2008 році Ігоря Зварича затримали на хабарі. Під час обшуків у кабінеті та квартирі судді, його заступників і колег слідчі знайшли 1 мільйон доларів і 2 мільйони гривень. Суддя заявляв, що грошима йому «засівавли» новий кабінет.

 

У 2011-му році суд виніс вирок — 10 років за гратами з конфіскацією.

 

Як пояснили в Державній пенітенціарній службі, Ігор Зварич скористався змінами в законодавстві (так званий закон Надії Савченко), за яикими кожен день, проведений обвинуваченим у СІЗО, рахують за 2 дні тюрми.

 

У СІЗО Ігор Зварич пробув три роки. Ще 4 роки він відсидів у колонії.

 

«11 січня він вже вийшов на свободу. Він самостійно подав клопотання до суду про перегляд його справи на підставі «закону Надії Савченко». 30 грудня 2015 року суд ухвалив рішення на його користь і задовольнив його клопотання. Відповідно, коли рішення суду надійшло в установу, він був звільнений», — пояснила начальник відділу із взаємодії зі ЗМІ Державної пенітенціарної служби України Катерина Денисюк.

 

Як повідомляв Z, в останні роки свого ув’язнення Ігор Зварич жив напоселенні, надавав безкоштовні юридичні консультації та мріяв стати правозахисником.

18.01.2016