Суддя Зварич хоче поновитись на посаді.

 

21 листопада об 11.30 у Львівському окружному адміністративному суді розглядатимуть справу за позовом судді Ігоря Зварича щодо поновлення його на посаді (номер справи 2а-475/09/1370), ідеться на сайті Львівського окружного адміністративного суду.

 

Ігор Зварич позивається до Верховної Ради України щодо визнання незаконною (недійсною) та скасування постанови, поновлення на посаді судді та відшкодування моральної шкоди.

 

Справу розглядатимуть судді Сакалош В.М., Кравців О.Р., Кедик М.В.

 

У грудні 2008 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти тодішнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігора Зварича за звинуваченням у хабарництві. Його підозрювали в отриманні хабара у сумі $100 тис.

 

Під час обшуків у судді вилучили $1 млн і 2 млн грн. Ігор Зварич пояснив, що хотів передати ці гроші церкві на допомогу малозабезпеченим. Ще частина коштів, за його словами, мала піти на ремонт приміщення суду. Про те, звідки у судді такі гроші, він заявив, що у його кабінеті «засіяли».

 

У березні 2009 року Ігоря Зварича затримали, а у вересні 2011 року його засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Окрім того, його позбавили права займати посади судді та посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у державних установах на 3 роки.

 

У липні 2015 року начальник Менської колонії дозволив Ігорю Зваричу проживати разом з сім'єю в смт. Макошине.

 

17 січня 2016 року Ігор Зварич був звільнений за «законом Савченко».

14.11.2016