Суд переадресував позов Зварича у вищу інстанцію.

 

Львівський окружний адміністративний суд ухвалив передати до Вищиго адміністративного суду України позов екс-судді Ігоря Зварича про визнання незаконною (недійсною) постанови ВРУ від 2008 року щодо звільнення його з посади судді, поновлення його на посаді та відшкодування моральної шкоди.

 

Таке рішення ухвалив Львівський окружний адмінсуд у складі колегії суддів В.Сакалош, О.Кравців та М.Кедик на засіданні сьогодні, 28 листопада, інформує ЗіК.

 

Як повідомляв Z, Ігор Зварич позивається до Верховної Ради щодо визнання незаконною постанови від грудня 2008 року щодо його звільнення з посади судді за порушення присяги, вимагає поновлення на посаді та відшкодування йому моральної шкоди.

 

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційній інстанції. На запитання, чи оскаржуватиме рішення суду, Ігор Зварич відповів, що ще подумає.

 

Він зазначив, що його заява була подана ще у січні 2009 року, «але з цього часу Львівський окружний адміністративний суд намагається її не слухати». Справа передавалася на розгляд у різні суди, однак рішення немає.

 

У суді Ігор Зварич поводився зверхньо – ображав журналістів, називаючи їх «представниками засобів масової дезінформації», «представниками засобів масового зомбування». Також заявляв, що справа проти нього була сфабрикована, у чому звинувачував тодішніх керівників держави та правоохоронних органів – Віктора Ющенка, Рената Кузьміна, Валентина Наливайченка, Анатолія Матіоса.

 

Він також заявив, що подав позов до Європейського суду.

 

Кримінальну справу проти керівника  Львівського апеляційного окружного суду Ігоря Зварича було порушено наприкінці 2008 року. У будинку голови суду, в його робочому кабінеті і кабінетах шести його колег співробітники СБУ і Генпрокуратури вилучили 1 млн доларів і 2 млн грн. У своє виправдання Ігор Зварич заявив, що близько 100 тис доларів він просто «наколядував», мовляв, є в українців звичка «посівати новий кабінет».

 

У 2011 році Ігор Зварич був засуджений до 10 років ув'язнення за хабарництво в особливо великих розмірах. За ґратами він провів 7 років, з них три – у СІЗО. На волю Ігор Зварич вийшов за «законом Савченко».

28.11.2016