Голова СБУ часів Кучми подався на президентські вибори.

 

Колишній голова Служби безпеки України (2003-2005) Ігор Смешко зголосився брати участь у президентських виборах.

 

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

"Дорогі друзі, рішення, про яке Ви просили, прийнято. Почав оформлення документів для реєстрації в ЦВК кандидатом в Президенти України", – написав Смешко.

 

Фактичну президентську кампанію Ігор Смешко розпочав з телеефіру на телеканалі "112-Україна". Колишній голова Головного управління розвідки Збройних Cил України, він сказав, що тривожиться через падіння професіоналізму еліт у державі, порінявши наше теперішнє становище з польотом на літаку, котрим керує бездарна команда.

 

"Уявіть собі, що ви перебуваєте усередині лайнера, який втратив керованість. Ви перебуваєте в пасажирському салоні. Ви бачите, як у кабіну пілота нагромаджується натовп. І так сталося, що ви колишній авіаконструктор, а за останньою своєю роботою – керівник служби безпеки школи пілотів, дуже добре знаєте всіх тих, хто хоче взяти кермо літака. І ви прекрасно знаєте, що жоден із них літати не може. Він навіть не склав іспитів на це. Дехто під час навчання не вивчав матчастини, займався багато чим, але тільки не матеріальною частиною і польотами. В цьому випадку, коли в кабіні перебувають ці люди, а в пасажирському салоні – в тому числі і ваша родина, у вас немає альтернативи", – сказав Смешко.

 

Цікава деталь: інтерв'ю з Гордоном для телеканалу "112-Україна" записував колишній редактор "Бульвару" Дмитро Гордон, котрий іще перед ефіром записав звернення, в котрому закликав Ігоря Смешка податися на президентські вибори як найзрілішому й найвідданішому кандидатові.

 

У соцмережах про Смешка пишуть як про технічного кандидата.

 

Ігор Смешко у 2014-2015 роках був радником Президента Порошенка, очолюючи дорадчий комітет з питань розвідки. Минулої осені критикував кроки Президента, зокрема ініціативу з воєнним станом.

 

14.01.2019