Роман Насіров почав підписувати укази, видаючи себе за голову ДФС.

 

Колишній голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, котрий в суді домігся визнання незаконним рішення Кабінету Міністрів про своє звільнення, заявив про повернення до виконання обов'язків очільника ДФС. Він назвав неправомірним твердження апарату служби про потребу якогось окремого рішення з цього приводу і видав указ про виконання Фіскальною службою рішення Окружного адміністративного суду Києва.

 

Копію цього документа Насіров оприлюднив на власній сторінці у Facebook.

 

 

"Виконуючи рішення суду, я, Насіров Роман Михайлович, вчора приступив до здійснення повноважень Голови Державної Фіскальної Служби України, про що в установленому законом порядку був виданий наказ. Таким чином, з 27 грудня 2018 року я на законних підставах обіймаю посаду голови ДФС України", – прокоментував Насіров у п'ятницю.

 

Політик стверджує, що для його відновлення на посаді достатньо рішення суду, а "будь-які посилання окремих осіб про те, що для поновлення мене на посаді необхідне розпорядження Кабінету Міністрів України, є неправомірними".

 

Напередодні керівник прес-служби ДФС Наталія Непряхіна повідомила, що 27 грудня Насіров нагодився у приміщення служби, однак його не визнають керівником. "Так, Роман Насіров був сьогодні в ДФС. Ні, силою кабінет не захоплював. Керівником ДФС є Олександр Власов, призначений на посаду Кабміном 5 вересня 2018 року", – написала вона у Facebook.

 

Речниця ДФС зазначила, що питання поновлення керівника центрального органу виконавчої влади має здійснюватися на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України. "Саме уряд є суб’єктом призначення. У випадку прийняття рішення урядом про поновлення Романа Насірова на посаді керівника ДФС Фіскальна служба має видати наказ про оголошення розпорядження Кабміну стосовно поновлення Насірова на зазначеній посаді. Таким чином, видання наказу про виконання рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 11 грудня 2018 р, підписаного самим Романом Насіровим, є неправомірним", – наголосила вона.

 

У своєму п'ятничому коментарі Насіров заявив, що коментарі від службовців ДФС "спотворюють конституційні підстави" для його відновлення на посаді. "Жодні особи не уповноважені головою ДФС України висловлювати позицію від імені ДФС України", – пригрозив Роман Насіров.

 

28.12.2018