Епіфаній заявив про поступовий перехід до святкування Різдва 25 грудня.

 

Предстоятель Православної Церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній вважає реформу церковного календаря однією з імовірних реформ, за котрі може взятися Церква.

 

Про це Епіфаній сказав у інтерв'ю телеканалу ICTV. У відповіді на питання оглядачки "Укрінформу" Ярослави Міщенко про реформи в Церкві, він назвав перехід до святкування Різдва 25 грудня прикладом таких реформ, водночас зазначивши, що перехід на новий календар мусить відбуватися поступово, аби не спричинити нових розколів.

 

 

"Звичайно, що ми повині реформуватись. Якщо ми живемо в цьому суспільстві, якщо ми прагнемо надалі вправно працювати, застосовувати всі сучасні технології і працювати з нашою молоддю, то ми повинні поступово, мудро, тверезо втілювати ті реформи", – сказав митрополит.

 

"Якщо говорити про якісь рішучі реформи, то це може привнести розкол в Церкву, – продовжив Епіфаній. – Зараз багато говорять: ми наближаємося до святкування Різдва Христового, про те, що... От календарне питання: ми можемо 25-го [грудня] в Україні святкувати Різдво чи ні? Це може внести смуту, це може внести розкол, і тому я стою на таких позиціях, що ми повинні реформуватися поступово, розумно, мудро, щоб не внести знову якийсь розкол в Церкву. Це потрібно, звичайно що, втілювати в життя поступово", – зазначив Епіфаній. 

 

 

18.12.2018