Ескалація на фронті: Найбільш гаряче – під Маріуполем, як і погрожувала РФ.

 

Штаб Операції Об'єднаних сил заявив про загострення становища на лінії розмежування, константувавши збільшення числа обстрілів. Внаслідок бойових дій загинуло двоє українських військовослужбовців.

 

Про це повідомив на брифінґу представник прес-центру ООС Олексій Жуганов, оприлюднюючи зведення за минулу добу.

 

 

“Найбільша напруженість відзначається на Маріупольському напрямку. В ході обстрілів російські окупаційні війська 7 разів застосували заборонене "мінськими угодами" озброєння. Всього протягом 13 грудня окупанти 22 рази порушили режим припинення вогню, зокрема, із застосуванням мінометів 120-го та 82-го калібрів, з загальною витратою – 44 міни”, – заявив Олексій Жуганов.

 

"[На маріупольському керунку] з мінометів калібру 120 та 82 мм позиції українських військових було обстріляно в районі населених пунктів Гнутове та Водяне. По позиціях наших військових в районі населеного пункту Широкине противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", – відзвітувався спікер.
 

Зі слів речника, українські сили у відповідь на загострення ситуації на лінії зіткнення та у прифронтових населених пунктах вживають рішучих заходів з метою припинення ворожих провокацій, захисту життя та здоров’я особового складу і цивільного населення.

 

Також проросійські сили відкривали вогонь із гранатометів та великокаліберної зброї по позиціях Об'єднаних сил неподалік від поселення Кримське на Луганському напрямку, обстріляли з мінометів калібром 120 та 82 мм хутір Вільний, що на Попаснянському напрямку.

 

Українські сили зазнали обстрілів біля поселень Мар'їнка, Красногорівка, Авдіївка, Невельське на Донецькому напрямку.

 

Нагадаємо, буквально напередодні речниця МЗС Росії Марія Захарова спрогнозувала посилення боїв у Приазов'ї (поклавши відповідальність за це на Україну, звісно). 

 

"У найближчі дні Київ має намір влаштувати збройну провокацію на лінії розмежування, щоби, скориставшись запровадженим, у тім числі в Донецькій та Луганській областях, режимом воєнного стану, організувати стрімкий наступ на маріупольському напрямку з метою захоплення території Приазов'я і виходу до кордону з Росією", – ствердила речниця Сєрґєя Лаврова.

 

14.12.2018