Суд відновив Романа Насірова на посаді голови ДФС.

 

Окружний адміністративний суд Києва поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ" з покликом на адвоката Любомира Дроздовського.

 

"Окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги і зобов'язав поновити Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби", – сказав адвокат.

 

Суд також зобов'язав виплатити Насірову заробітну плату за час вимушеного прогулу, починаючи з 2 лютого 2018 року, відколи Кабмін постановив звільнити посадовця. Якщо враховувати, що заробітна плата голови ДФС становить 18 тис. грн, то за 11 місяців йому мають компенсувати 198 тис. грн, підрахував адвокат.

 

Прес-служба Окружного адмінсуду повідомила, що причиною для прийняття такого рішення стало недоведення відповідачами наявності підстав для звільнення Романа Насірова з посади голови Фіскальної служби – обставин його подвійного громадянства, а також порушення процедури його звільнення.

 

Народний депутат Андрій Журжій, котрий стежив за засіданням, повідомив, що сторона уряду була на засіданні геть непереконливою.

 

"Дивує поведінка представників КМУ та ДФС України у цій справі. На майже всі запитання суду та представника Насірова відповідей вони фактично не надавали, а вказували, що інформацією не володіють, але посилалися, що така інформація (про інше громадянство, – Z) міститься в тому чи іншому департаменті їхнього органу", – прокоментував нардеп.

 

Роман Насіров заявив у коментарі "BBC News Україна", що уряд має виконати рішення суду негайно. "Я повертаюся до обов'язків і буду виконувати обов'язки голови ДФС", – сказав він.

 

31 січня 2018 року Кабінет Міністрів України на своєму засіданні ухвалив рішення про звільнення з посади очільника ДФС Романа Насірова на підставі висновку Національного агентства з питань державної служби.

 

17 січня міністр фінансів Олександр Данилюк порушив питання про звільнення Насірова через наявність у нього подвійного громадянства, що підтверджувала Велика Британія. Гройсман тоді відповів, що чекає від Мінфіну офіційного подання, а відтак Насірова звільнять з посади.

 

18 січня Міністерство фінансів направило уряду подання про звільнення Насірова. У поданні йшлося, що підставою для цього стала інформація, отримана від посольства Великої Британії в Україні, про наявність у Насірова громадянства Британії.

 

11.12.2018