Бензинові протестувальники у Франції блокували доступи до нафтосховищ.

У країні вже кілька днів поспіль проходять багатотисячні акції протесту проти підвищення цін на автомобільне пальне.

 

 

Активісти, котрі протестують проти підвищення цін на пальне, заблокували під'їзди до французьких нафтосховищ. Про це в понеділок, 19 листопада, повідомив телеканал BFM TV. Через це виникли проблеми з пальним для автоналивень у декількох французьких реґіонах, зокрема в Бретані й Новій Аквітанії.

 

Нафтогазова компанія Total ухвалила рішення тимчасово закрити одне зі своїх сховищ біля міста Ренна. Кілька десятків активістів повністю заблокували доступ до нього і не дозволяли вантажівкам заїхати на територію нафтової бази. Скупчення фур, які не змогли потрапити до нафтосховищ, спричинило довжелезні затори.

 

В реґіоні Овернь-Рона-Альпи противники зростання цін на пальне завалили в'їзд на нафтобазу шинами. До протестувальників, котрі зібралися біля воріт ще до світанку, було викликано загін поліції спеціального призначення. Лише після сутичок між учасниками акції та правоохоронцями нафтовики отримали доступ до резервуарів з пальним.

 

Бензинові протести у Франції, які назвали акцією «жовтих камізельок», почалися в суботу, 17 листопада. Понад 280 тисяч активістів, котрі виступають проти зростання цін на пальне і проти нового екологічного податку, перекривали автошляхи в цілій країні. У понеділок в акції взяли участь 20 тисяч активістів, повідомив телеканал BFM TV.

 

За три дні протестів, за словами міністра внутрішніх справ Франції Крістофа Кастанера (Christophe Castaner), які цитує видання Le Monde, постраждали 528 осіб, в тому числі 92 співробітники сил правопорядку. Одна з активісток загинула в суботу під колесами автомобіля. 17 осіб отримали поважні поранення.

20.11.2018