Військкомати реформують на зразок ЦНАПів.

 

У Львівській області всі 25 районних комісаріатів до кінця 2019 року працюватимуть інакше – їх перетворять на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, розповів заступник військового комісара Львівщини Денис Сахацький, передає Zaxid.net.

 

«Це можна порівняти з центрами надання адміністративних послуг: людина приходить, автоматично вноситься інформація до комп'ютера з того чи іншого питання, її скеровують до того чи іншого спеціаліста. Це питання буде вирішено якісно і швидко», – каже Денис Сахацький.

 

Для рекрутингу тепер будуть залучати колишніх учасників АТО, які на власному досвіді зможуть переконувати призовників і контрактників. Також усі паперові дані переведуть в електронний формат. Відвідувачів прийматимуть не два дні на тиждень, а п’ять – з 9 до 18 години.

 

Реформувати районні військкомати планують і в Івано-Франківській області.

 

Діяльність створених територіальних центрів має поділятися тепер на оборонну та соціальну підтримку і юридичну допомогу населенню у воєнній сфері, розповіли в Івано-Франківському обласному військкоматі.

 

У такий спосіб військкомати хочуть підвищити довіру населення до діяльності місцевих комісаріатів та покращити взаємодію з громадськими організаціями, навчальними закладами щодо військово-патріотичної роботи.

 

Будуть створені гарячі лінії, сервіси з надання правової допомоги та іншої інформації. Головна мета реформи, ініційованої указом Президента, – наближення військових комісаріатів до громадськості.

 

Апробацію така система вже пройшла на Чернігівському обласному військкоматі.

09.11.2018