Народний меморіал Небесній сотні почали демонтувати.

 

Народний меморіал у пам'ять про Небесну сотню на вулиці Інститутській у Києві переносять до іншої локації, аби дати змогу прокуратурі завершити належні слідчі дії.

 

Про це йдеться у повідомленні адміністрації Музею Майдану.

 

"Нарешті розпочалося давно заплановане переміщення тимчасового меморіалу в бік каплиці. Тепер Генпрокуратура отримає змогу провести завершальний слідчий експеримент у справі розстрілів на Майдані", – зазначено на сторінці музею у Facebook.

 

Нагадаємо, наприкінці жовтня представники Генпрокуратури та родини Небесної сотні провели брифінґ із закликом перенести тимчасовий меморіал на честь загиблих "майданівців", встановлений наразі на горі вулиці Інститутської, для того, аби провести експертизи у справах Майдану.

 

Як розповів начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, слідчі вже провели низку необхідних експертиз, однак не можуть здійснити належних слідчих дій на тій ділянці, де розташований тимчасовий меморіал. Горбатюк наголосив, що саме на цьому місці було найбільше вбитих та поранених. "Там щонайменше 15 випадків, які треба уточнити", – пояснив він.

 

"З розумінням того, що ця ситуація може викликати резонанс, може викликати обурення, ми отримали згоду від родин Небесної сотні", – поінформував Горбатюк.

 

Зі слів пана Сергія, для проведення слідчого експерименту потрібен щонайменше місяць.

 

Раніше голова департаменту спеціальних розслідувань ГПУ заявив, що офіційна влада Києва іґнорує прохання про перенесення меморіалу. У КМДА ж відповіли, що не могли перенести меморіалу, бо він не перебуває на балансі міста (монумент є народним, не офіційним).

 

07.11.2018