Французькі правоохоронці запобігли атентату на президента.

Затримано шістьох правих радикалів, котрих підозрюють у підготовці замаху.

 

 

Французькі спецслужби запобігли замаху на президента Франції Емманюеля Макрона. Правоохоронці затримали шістьох осіб, підозрюваних у підготовці атентата, повідомило у вівторок, 6 листопада, видання Le Monde з покликом на джерело в Міністерстві внутрішніх справ. За інформацією видання, затримані є прихильниками ультраправих політичних сил.

 

Спецоперацію у вівторок зранку провела внутрішня розвідка – Генеральне управління внутрішньої безпеки (Direction générale de la Sécurité intérieure – DGSI). Підозрюваних затримали в різних частинах країни: в департаментах Ізер на південному сході Франції, Іль і Вілен в Бретані та Мозель в Лотаринґії.

 

План здійснення нападу перебував на ранній стадії розробки, вказано далі в повідомленні. За даними джерела, зловмисники планували «насильницькі дії» щодо президента. Прокуратура в Парижі почала розслідування за підозрою в тероризмі.

 

Нагадаємо, що рік тому десятьох прихильників ультраправих рухів затримали на півдні Франції за підозрою в підготовці нападів на політиків Крістрофа Кастанера (соратника Макрона, нині міністра внутрішніх справ) і лідера ультралівого руху Жана-Люка Меланшона. 

06.11.2018