Польські школярі у Львові вчитимуть історію польсько-української війни 1918-1919 років.

Із 6 до 13 листопада у Львові триватиме програма молодіжного обміну львівських школярів та учнів польського міста Забже. Діти спільно вивчатимуть історію польсько-української війни 1918-1919 рр, розповів координатор проекту, керівник ГО «ГРАНІТ», атовець Андрій Мочурад, передає Гал-інфо.

Молодіжний обмін проходитиме під гаслом «100 років незалежності, уроки спільної історії». В межах заходу польську молодь знайомитимуть з українською історією та культурою. Зокрема, для учнів організують бардівські вечори, майстер-класи, відвідини львівських музеїв, а також історичний брейн-ринг та квест місцями боїв війни за незалежність галицьких українців. За планом, польські учні також відвідають Меморіал львівських орлят. 

«Тема польсько-української війни дуже складна, але про неї треба говорити і говорити з молоддю. Особливо в контексті війни з Росією нам потрібне партнерство з поляками, але не так, як це зробив Петлюра. Ми принципово не порушуватимемо жодних політичних питань і до участі в проекті не допускаємо жодних політичних сил», – зазначив Андрій Мочурад.

06.11.2018