На переговорах у Мінську Україну репрезентує віце-міністр часів Януковича.

 

На переговорах тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі у вівторок у Мінську Україну представляє дипломат Руслан Демченко.

 

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у коментарі аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

"Сьогодні відбувається засідання тристоронньої контактної групи, а також робочих підгруп у Мінську. Сьогодні Україну під час цього засідання представляє дипломат і радник президента Руслан Демченко", – повідомила Геращенко.

 

Вона зазначила, що Президент України призначить представника України в ТКГ згодом.

 

"Саме Президент України і має оголосити це прізвище. І 100% – це буде патріотична, професійна людина, яка гідно представлятиме позицію України в Мінську", – додала вона.

 

Другий Президент України, представник країни в ТКГ Леонід Кучма склав функції керівника делеґації 2 жовтня 2018 року.

 

Кучма називав Демченка можливим наступником на посаді нового представника України в ТКГ, зазначивши, що той "був зі мною завжди" та є професіоналом у дипломатичній роботі.

 

Руслан Демченко – радник Президента України. 

 

У 2010–2014 роках Демченко був заступником міністра закордонних справ України, за президентства Віктора Януковича, у лютому 2014 року, кілька днів виконував обов'язки голови відомства.

 

У 1992–1996 роках був другим секретарем посольства України в США, в 2000–2005 роках – консулом України в Стамбулі, потім – послом України в Сербії та Чорногорії.

 

Наприкінці 1990-х був заступником керівника управління Адміністрації президента Леоніда Кучми, в 2006–2010 роках очолював офіс Президента Віктора Ющенка.

 

16.10.2018