Тягнибок зрезиґнував з участі у виборах на користь Кошулинського.

 

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок резиґнує з участі у президентських виборах наступного року й пропонує націоналістичним силам підтримати в якості узгодженої кандидатури голову секретаріату ВОС, колишнього заступника голови Верховної Ради Руслана Кошулинського.

 

Про це Тягнибок заявив у неділю під час мітингу, скликаного з нагоди Покрови та Дня захисника України у парку Тараса Шевченка в Києві.

 

 

"Націоналістам треба отримати владу. Значущим кроком до цього буде висування єдиного кандидата від націоналістичних сил. Тому я, голова ВО "Свобода", керуючись інтересами нації і держави, задля єдності націоналістичних сил офіційно заявляю: інтереси України й українців для мене вищі за будь-які амбіції. Я не буду висувати свою кандидатуру на цих президентських виборах", – цитує Тягнибока прес-служба партії.

 

"І такий чоловік (кандидат, – Z) серед нас є. Чоловік уже перевірений державотворчими справами. Він має досвід керівництва державою в критичний для України момент. Це Руслан Кошулинський. І я закликаю побратимів-націоналістів підтримати його кандидатуру", – заявив Тягнибок.

 

Інтернет-видання "РБК-Україна" писало напередодні Покрови: планувалося, що на мітингу 14 жовтня праві сили – "Національний корпус", ВО "Свобода" і "Правий сектор" – оголосять прізвище єдиного кандидата в Президенти.

 

Один із представників "Свободи" сказав репортерам видання, що "була ідея на Покрову красиво висунути єдиного кандидата, але "Нацкорпус" морозиться".

 

Півтора року тому лідери ВО "Свобода", "Національного корпусу" та "Правого сектору" – Олег Тягнибок, Андрій Білецький, Андрій Тарасенко – підписали "Національний маніфест", задекларувавши намір об'єднати зусилля для втілення спільних цілей. Ішлося, зокрема, про узгодження своїх кроків на вибори.

 

 

15.10.2018