ЦВК скасувала рішення, яке перешкоджало виборам у громадах.

 

Центральна виборча комісія скасувала рішення попереднього складу ЦВК вщодо призупинення призначення виборів в об’єднаних територіальних громадах.

 

Про це повідомила аґенція "Укрінформ".

 

У ЦВК нагадали, що попередній склад комісії 9 серпня прийняв постанову про звернення до комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя із проханням надати роз’яснення стосовно законодавства про референдуми. ЦВК постановила припинити процес призначення перших і додаткових виборів в ОТГ до моменту отримання роз’яснення віж депутатів.

 

Трансляцію засідання провадила громадська мережа "ОПОРА", котра раніше критикувала Центрвиборчком за надмірну закритість.

 

"У 125 громадах будуть перші місцеві вибори 23 грудня 2018 року. Усього було 141 звернення щодо перших виборів", – прокоментував представник мережі "ОПОРА" Олександр Клюжев.

 

14 нових членів Центральної виборчої комісії склали присягу 5 жовтня і, відтак, почали виконувати повноваження у Центрвиборчкомі.

 

8 жовтня голова ЦВК Тетяна Сліпачук оголосила, що комісія приступила до розв'язання проблеми призначення перших та додаткових виборів в об'єднаних територіальних громадах.

 

12.10.2018