Дівчинка, котра отруїлася влітку в таборі, померла.

 

Міністерство охорони здоров'я повідомило про смерть дівчинки, котра потрапила до лікарні після отруєння групи дітей в таборі “Славутич”. Лікарі відділення токсикології “ОХМАТДИТу” боролися за життя дитини впродовж двох місяців, однак, як констатує МОЗ, стан дівчини був вкрай тяжким.

 

"Триває судово-медична експертиза, яка визначить причини смерті дитини. МОЗ України уже призначило проведення клініко-експертної комісії з метою перевірити якість та обсяг надання медичної допомоги дитині у закладах охорони здоров’я табору “Славутич” та районній лікарні Переяслава-Хмельницького", – повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

 

Як повідомив голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган, медичний експерт уже провів розтин тіла 8-річної дівчинки. "Розтин підтвердив: смерть дитини була зумовлена отруєнням, яке сталось 2 липня у оздоровчому таборі "Славутич", – сказав Горган у коментарі "Українській правді".

 

Голова ОДА відмовився озвучити інші деталі, зазначивши, що судово-медична експертиза відбувалась у рамках кримінального провадження і висновок долучений до матеріалів справи, відтак він розголошенню не підлягає. 

 

Інформація про отруєння 12 дітей у приватному таборі ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" на Київщині з'явилася 13 липня. Одна дівчинка ввійшла у стан коми.

 

Згідно з тодішніми даними Держпродспоживчслужби, попередній діагноз госпіталізованої у важкому стані дитини – енцефаліт. Водночас, згідно з тодішнім повідомленням МОЗ, дівчинка була госпіталізована у тяжкому стані "через наявність супутнього захворювання".

 

Попередні висновки Держпродспоживчслужби свідчили про те, що отруєння дітей могло статися внаслідок вживання йогурту у день закінчення його терміну придатності.

 

13.09.2018