На Львівщині троє чоловіків захворіли на лептоспіроз.

 

У Львові з діагнозом лептоспіроз до інфекційної лікарні потрапили одразу троє чоловіків з різних районів області, передає ТСН.

 

Один з хворих заразився під час купання в озері, другий голіруч виносив з будинку мертвих щурів. А от третій хворий, за підозрою лікарів, заразився під час нещодавнього потопу у Львові, коли вичерпував воду зі свого помешкання та подряпав руку.

 

Усі хворі перебувають у стані середньої важкості. Загрози для життя немає. Проте лікарі попереджають, що ускладнення від хвороби можуть виникнути будь-якої миті.

 

Як повідомляв Z, цьогоріч на Львівщині вже були зареєстровані випадки захворювання на лептоспіроз.

 

Лептоспіроз – гостре інфекційне захворювання, що перебігає з гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної, нервової систем, геморагічним синдромом.

 

Резервуаром лептоспір у природі є багато видів диких і домашніх тварин, в яких інфекція може перебігати латентно або у формі хвороби різної важкості. Найчастіше це мишоподібні гризуни.

 

Зараження відбувається при вживанні зараженої води і харчів, під час купання, риболовлі, занять водним спортом у забруднених збудниками водоймах, при догляді за хворими тваринами, випадковому потраплянні сечі хворої тварини на пошкоджену шкіру людини. Для проникнення лептоспір достатньо найменших порушень цілісності шкіри. Хвора людина практично не є небезпечною для інших людей.

13.09.2018