Дві людини померли від лептоспірозу.

 

У Львівській області в листопаді зареєстровано два летальних випадки захворювання людей на лептоспіроз, інформує Львівський лабораторний центр МОЗ.

 

Це жителі Миколаївського району: 50-річний чоловік, який працював в рибгоспі, та 72-річна жінка.

 

«З епіданамнезу встановлено, що зараження лептоспірозом у першому випадку, ймовірно, відбулося за місцем праці хворого, оскільки він контактував з водою ставів, де водяться щурі, видри, ондатри, які є переносниками збудника, або кормами (можливе забруднення їх сечею гризунів). Звернувся по медичну допомогу на 7-ий день від початку захворювання в тяжкому стані, був госпіталізований у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню, реанімаційне відділення, мав супутню патологію. На 14-ий день від початку лікування хворий помер.

 

В іншому випадку жінка звернулася по надання меддопомоги лише на 8-й день від початку захворювання, в той же день у важкому стані була госпіталізована в Львівську ОІКЛ, наступного дня вона померла», – ідеться в повідомленні.

 

В обох випадках хворі не дотримувалися правил особистої гігієни.

 

Загалом з початку року в області зареєстровано 17 випадків захворювань людей на лептоспіроз, з них 3 – летальні.

 

Торік за аналогічний період було 13 випадків недуги, з них жодного летального.

 

Випадки захворювання зареєстровані у Львові, у Жовківському, Старосамбірському, Золочівському, Дрогобицькому, Миколаївському та Кам’янка-Бузькому районах Львівщини.

 

В Україні за 9 місяців 2017 року зареєстровані 236 випадків захворювань людей на лептоспіроз (0,55 на 100 тис. населення) проти 237 випадків за аналогічний період минулого року.

23.11.2017