Save Sentsov: Петиція до Білого дому отримала понад 100 тис. голосів.

 

Петиція на підтримку Олега Сенцова та інших бранців Кремля, опублікована на сайті Білого дому, зібрала належні 100 тисяч підписів.

 

Станом на 14:00 четверга петицію підписало 104 тисячі осіб.

 

 

В електронному зверненні на адресу Білого дому йдеться: "Кримський режисер Олег Сенцов був засуджений до 20 років ув'язнення у російській в'язниці за неправдивими звинуваченнями у тероризмі в той час, коли він виступав проти російської анексії Криму. Майже три місяці тому він почав голодування, вимагаючи звільнення не для себе, а для всіх 64 українських політичних в'язнів у Росії. Смерть Олега виглядає неминучою на тлі бездіяльності, адже його стан є критичним".

 

Автори петиції нагадують, що Європейський парламент вже закликав Володимира Путіна негайно звільнити Олега Сенцова та інших. "Тепер настав час висловитися і Америці. Ми закликаємо уряд зайняти тверду позицію з цього питання і використовувати всі важелі, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в'язнів у Росії", – йдеться у тексті петиції.

 

Належну кількість підписів слід було зібрати до 8 вересня, інакше петиція вважалася б недостатньо підтриманою для розгляду Білим домом.

 

Наразі петиція є недоступною для користувачів із України: напередодні адміністратори інтернет-сторінки WE THE PEOPLE заблокували звернення для юзерів UA-нету через великий наплив охочих підписати петицію.

 

06.09.2018