Керівник Фіскальної служби демісував з посади.

 

Кабінет Міністрів звільнив виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана за його власною заявою.

 

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", покликаючись на в.о. міністра фінансів Оксану Маркарову.

 

"В.о. голови ДФС прийняв рішення звільнитися за власним бажанням, уряд це рішення підтримав", – сказала вона після урядового засідання в середу.

 

Зі слів Маркарової, Продан пішов у відставку, адже має намір узяти участь у конкурсі на повноцінну посаду голови Фіскальної служби й хоче уникнути закидів у конфлікті інтересів.

 

"Питання, про яке ми з вами вже давно дискутували, – це проведення конкурсу на позицію глави ДФС. Проведення такого відкритого та прозорого конкурсу є дуже важливим для подальшої реформи, в тому числі ДФС. Сьогодні уряд ухвалив рішення про початок та оголошення такого конкурсу", – зазначила Маркарова.

 

В.о. міністра фінансів повідомила, що формально прем'єр-міністр Володимир Гройсман уже доручив Національній службі з питань держуправління і Мінфіну розпочати процедури з проведення такого конкурсу.

 

Новим в.о. голови служби затвердили Олександра Власова, колишнього керівника спецпідрозділу податкової міліції ДФС "Фантом".

 

Мирослав Продан на своїй сторінці у Facebook підтвердив, що дійсно планує брати участь у конкурсі на посаду голови ДФС.

 

"Щоби унеможливити конфлікт інтересів та будь-які спекуляції з цього приводу, вирішив просити уряд призначити іншого виконувача обов`язків голови ДФС. Службу на цей період мусить очолити людина, яка не братиме участі в конкурсі", – пояснив він.

 

05.09.2018