У Каталонії може пройти референдум щодо розширення автономії.

З такою ініціативою виступив центральний уряд Іспанії.

 

                                                 Кім Торра і Педро Санчес

 

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес (Pedro Sanchez) виступив з пропозицією провести референдум у Каталонії, на якому стоятиме питання розширення автономії регіону. Про це Санчес, котрий належить до соціалістичної партії, заявив в ефірі радіостанції Cadena Ser, повідомляє інформаційна агенція AFP.

 

Керівник іспанського уряду зазначив, що йдеться винятково про референдум щодо розширення автономії. Можливість проведення плебісциту про незалежність Каталонії Санчес відкидає.

 

Тим часом голова женералітету Каталонії Кім Торра (Quim Torra) заявив у ефірі місцевого громадського телебачення: «Питання самовизначення регіону не може обговорюватися під килимом. Процес незалежності незворотній».

 

Нагадаємо, що другого липня після затяжної кризи розпочав роботу уряд Каталонії. Керівник провінції Кім Торра та прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявили про готовність до перемовин. Санчес пообіцяв «відбудувати мости» з Каталонією, однак не уточнив, яким саме чином. Своєю чергою, Торра після зустрічі з Санчесом заявив, що Каталонія не відмовляється від ідеї незалежності.

04.09.2018