Єврокомісія виступила за скасування переходу на зимовий і літній час.

Відповідні рекомендації Брюссель розішле країнам-членам Європейської Унії.

 

 

Переставляння годинникової стрілки слід скасувати – так звучить офіційна позиція Європейської комісії, оприлюднена у п’ятницю, 31 серпня. «Ми ще репрезентуємо відповідний проект закону», – пообіцяла віце-президентка Єврокомісії Віолета Бульц (Violeta Bulc), яку цитує телеканал ORF.

 

Ще раніше за скасування зимового і літнього часів рішуче виступив президент ЄК Жан-Клод Юнкер. В ефірі німецького телеканалу ZDF, коментуючи підсумки опитування, в якому більшість мешканців країн Європейської Унії виступили за скасування переведення стрілок годинника, Юнкер зазначив: «Ми провели опитування, мільйони відповіли і вірять, що в майбутньому літній час має бути цілий рік, і це станеться. Люди цього хочуть, ми це зробимо».

 

Офіційні результати голосування про скасування переведення часу ще не оприлюднені, проте, за неофіційними даними, в ньому взяли участь 4,6 мільйона осіб, серед яких понад 80 відсотків підтримали перехід на єдиний час. Серед них – більшість виступила за збереження саме літнього часу.

 

Літній і зимовий часи в їхньому нинішньому вигляді було запроваджено у більшості країн ЄУ 1980 року. З 2002 року зміна часу було врегульовано нормами Євроунії.

31.08.2018