Гірники ДП «Львіввугілля» пікетували обласну владу.

 

Сьогодні, 30 серпня, шахтарі ДП «Львіввугілля» влаштували мітинг під стінами Львівської облдержадміністрації з вимогою виплатити заборгованість зі заробітної плати за липень, інформує прес-служба ЛОДА.

 

Також гірники просять керівництво області посприяти продажу вугільної продукції, зокрема Добротвірській ТЕС, з якою є відповідний договір.

 

До мітингувальників вийшов голова Львівської ОДА Олег Синютка, який наголосив, що звернення шахтарів облдержадмінстрація передасть представникам уряду для вирішення цієї проблеми.

 

Гірники також заявляли, що планують заблокувати роботу Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради та Добротвірської ТЕС. 

 

23 серпня Кабінет Міністрів виділив із резервного фонду Держбюджету 100 млн грн для погашення заборгованості зі заробітної плати перед працівниками вугільної промисловості на поворотній основі.

 

Проте, за словами голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, обіцяного до Дня Незалежності погашення заборгованості не відбулося.

30.08.2018