Джон Маккейн вирішив припинити курс лікування від раку.

 

Про це йдеться у заяві його родини.

 

 

81-річний американський сенатор-республіканець Джон Маккейн відмовився від лікування пухлини головного мозку. У липні 2017 року в Маккейна була виявлена ​​гліобластома – одна з найагресивніших форм пухлини головного мозку. Він зразу ж розпочав курс лікування. За цей час сенатор переніс три операції.

 

«Минулого року сенатор Джон Маккейн повідомив американцям те, що вже було відомо його родині: у нього виявлена ​​агресивна гліобластома і прогноз був невтішним… За минулий рік Джон перевершив усі очікування щодо прогнозу його тривалості життя. Але розвиток хвороби і неспинний процес старіння винесли свій вирок. З властивою йому силою волі він вирішив припинити курс лікування», – йдеться у заяві родини Маккейнів, яку цитує газета The New York Times. Родичі подякували всім, хто підтримував сенатора протягом року.

 

Джон Маккейн представляв штат Арізона в конгресі США протягом 35 років і був впливовою фігурою в Республіканській партії. Він обирався в сенат шість разів. У 2008 році був кандидатом у президенти від республіканців.

 

Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл сказав, що глибоко засмучений цією звісткою про стан здоров'я Маккейна. Спікер палати представників конгресу Пол Раян назвав Маккейна «втіленням ідеї служіння своїй країні».

 

Джон Маккейн, ветеран в'єтнамської війни, є одним із найвпливовіших і авторитетних політиків США. Він очолює сенатський комітет у справах збройних сил. Маккейн – традиційний критик російського президента Володимира Путіна і прихильник жорстких заходів тиску на Кремль. У відповідь Москва наклала на Маккейна персональні санкції, заборонивши йому в'їзд до Росії.

25.08.2018