Українця ув'язнили у Росії за участь у "Правому секторі".

 

Українця Романа Терновського, якого затримали минулого року в Ростовській області РФ за те, що він нібито належав до "Правого сектору", засудили до двох років і трьох місяців позбавлення волі.

 

Про це повідомляє слідчий комітет Росії.

 

"Вироком суду Терновському призначено покарання у вигляді 2 років 3 місяців позбавлення волі з відбуванням у виправній колонії загального режиму. Вирок набув чинності", – йдеться у повідомленні.

 

Російський суд визнав Терновського винним згідно з ч.2 ст.282.2 (участь у діяльності екстремістської організації) Кримінального кодексу Росії.

 

Слєдком стверджує, що в 2015-2016 роках на території України Терновський "займався організацією виготовлення та розповсюдження атрибутики з символікою "Правого сектору", а також брав участь у публічних акціях, скерованих проти інтересів Російської Федерації".

 

Зокрема, він нібито брав участь у блокуванні проїзду вантажівок з Росії в пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська область) у лютому 2016 року, перешкоджав проведенню "Дня Росії" у російському генконсульстві в Харкові, а також поширював у інтернеті інформацію про діяльність "Правого сектору".

 

Як нагадує аґенція "Укрінформ", слідчий комітет РФ заявив про затримання Терновського в Ростовській області за "активну діяльність" на користь "Правого сектору" в жовтні 2017 року. Тоді ж речник ПС Артем Скоропадський заявив, що затриманий в Росії українець Терновський вже давно не є активістом "Правого сектору", а в минулому він дійсно якийсь час був прибічником цієї політсили. Але приблизно з кінця 2016 року контакт із ним був втрачений.

 

20.08.2018