У Дрогобичі виконком затвердив інвестора для будівництва сміттєпереробного заводу.

 

У Дрогобичі на Львівщині виконавчий комітет міськради затвердив інвестора для будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів, повідомили в прес-службі Дрогобицької міськради.

 

Члени виконкому проголосували за ТОВ "Еко-Стандарт 10", що є партнером компаній Solventure Ltd і IDS Consulting. Перша компанія має ліцензію на будівництво відповідних об'єктів, а друга готова стати фінансовим партнером проекту.

 

Компанія пропонує побудувати завод із переробки побутових відходів потужністю 100 тисяч тонн на рік за технологією біохімічної обробки з подальшим виділенням теплової та електричної енергії. Для об'єкта необхідна ділянка площею 5 га.

 

Термін будівництва заводу — 36 місяців. Орієнтовна вартість будівництва — близько 100 млн євро, що їх готові в повному обсязі інвестувати дві названі компанії.

 

Наступним етапом є затвердження інвестора сесією Дрогобицької міськради.

 

Раніше влада Дрогобича звернулася до керівництва Львівської облдержадміністрації з проханням визнати місто зоною екологічного лиха у зв'язку з тим, що в Дрогобичі накопичилося близько 2 тисяч тонн відходів. Дрогобич зазнає труднощів із вивезенням твердих побутових відходів з 9 лютого, коли жителі села Брониця Дрогобицького району перекрили дорогу до сміттєвого полігону. Ситуацію не вдається вирішити досі. Жителі села блокують дорогу до полігону, який є власністю Дрогобича.

17.08.2018