Колишнього голову ДСНС не пустили на "відсуджене" місце.

 

Колишнього голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, якого суд поновив на цій посаді, вранці 16 серпня не пропустили на робоче місце.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

 

Бочковський прийшов у офіс ДСНС, вбравшись у службову форму, разом зі своїм адвокатом. Спершу вони поспілкувалися з медіями, а затим пішли у хол Держслужби.

 

Утім, директор департаменту персоналу Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Доценко не пропустив їх усередину, пояснивши, що для цього має бути відповідне розпорядження Кабміну.

 

Бочковський назвав такі дії порушенням закону.

 

 

Напередодні поновлений рішенням Київського апеляційного адміністративного суду на посаді голови ДСНС Бочковський заявляв, що 16 серпня планує вийти на роботу.

 

Водночас, Міністерство внутрішніх справ та ДСНС 13 і 14 серпня подали касаційні скарги на рішення про поновлення Бочковського.

 

Речник МВС Артем Шевченко також заявляв, що Бочковського допустять на робоче місце лише у разі ухвалення Кабміном рішення про поновлення його на посаді.

 

Голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Бочковського затримали під час засідання Кабміну 25 березня 2015 року за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем. Тоді ж Кабмін ухвалив рішення про його звільнення.

 

Окружний адміністративний суд Києва 26 квітня 2018 року визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді.

 

7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтримав рішення суду першої інстанції.

 

16.08.2018