Анґела Меркель і Володимир Путін домовилися про зустріч.

Цього разу вона відбудеться під Берліном наприкінці тижня.

 

 

 

Бундесканцлерка Німеччини Анґела Меркель 18 серпня зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомив в понеділок, 13 серпня, офіційний речник уряду ФРН Штеффен Зайберт (Steffen Seibert).

 

Зустріч пройде в замку Мезеберґ – резиденції німецького уряду, розташованій неподалік Берліна. Темами переговорів стануть, за словами Зайберта, «актуальні зовнішньополітичні питання», зокрема, війна в Сирії, конфлікт на сході України, а також енергетична сфера, – подає німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

«З огляду на суперечливий німецько-російський газогін Nord Stream 2, для Німеччини є важливим, аби Україна й надалі відігравала роль газотранзитної держави», – наголосив Штеффен Зайберт, коментуючи майбутню зустріч двох політиків.  

 

Попереднього разу Меркель і Путін зустрічалися в Сочі 18 травня. Вони обговорювали ситуацію навколо Донбасу й анексованого Криму, а також проект Nord Stream 2. Тоді російський лідер на вимогу німецької сторони пообіцяв зберегти за Україною частину газового транзиту.

13.08.2018