"П'яний корабель" готує збірку вибраного Вільяма Блейка.

У 191-шу річницю з дня смерті англійського поета, художника і ґравера Вільяма Блейка в івано-франківському видавництві "П'яний корабель" оголосили про підготовку до друку збірки його вибраних віршів та прози «Пісні Невинності і Досвіду», – ідеться на сторінці видавництва в мережі Facebook.


Вільям Блейк.

 

"До книжки увійдуть найвідоміші Блейкові твори, зокрема збірка віршів «Пісні Невинності і Досвіду», пророчі поеми «Шлюб Раю і Пекла» та «Видіння Дочок Альбіона», есе «Всі Релігії одно» та «Не існує природної Релігії», опис картини «Видіння Страшного Суду» та інші. Майже всі твори побачать світ українською мовою вперше. Збірка буде проілюстрована роботами самого ж Вільяма Блейка", – розповіли видавці.

 

Твори побачать світ у перекладі Леся Белея. Вихід книжки заплановано на листопад/грудень.


 

Видавництво «П’яний корабель» заснували 3 липня 2015 року в Івано-Франківську поет Мірек Боднар і перекладачка Христина Михайлюк. Основним напрямом діяльності є видання перекладної поезії та прози. За словами директора видавництва Христини Михайлюк, «П’яний корабель» – це нішевий книжковий проект, що не ставить собі за мету задовольнити потреби якомога ширшої аудиторії і, відповідно, не орієнтований на масовий продукт.

 

До цього часу у видавництві побачили світ перекладені українською твори Рафала Воячека, Джима Моррісона, Георга Гайма і Вацлава Граб'є.

 

 

13.08.2018