Сестра Сенцова закликала не просторікувати про можливе звільнення брата.

 

Кузена українського режисера Олега Сенцова, засудженого з політичних мотивів у Росії, Наталія Каплан закликала утримуватися від поширення інформації про можливе звільнення її брата до моменту його в'їзду в Україну.

 

Про це Каплан написала на своїй сторінці у Facebook, коментуючи історію з поширенням чутки про звільнення Сенцова із Лабитнангі.

 

Зі слів Наталії, вночі невідомі особи поквапилися переказати цю непідтверджену інформацію матері Олега Сенцова. "Ніч була жаливою", – написала Каплан у неділю вдень.

 

"Будь ласка, не треба телефонувати матері Олега до того часу, поки інформацію не підтверджено. Тим більше, вночі, тим більше, сторонній особі", – обурилася кузена.

 

"Навіть якщо ви дізналися, що Олега відпускають, не треба видавати жодної інформації, поки він не покине Росію. Така передчасна інформація, навіть будучи правдою, може нашкодити ситуації. Всі ми бачимо, наскільки все нестабільно у царстві стабільності", – закликала вона.

 

Вночі на неділю у соціальних мережах поширювалася інформація про те, що Олег Сенцов залишив колонію "Білий ведмідь" в м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ) і вилетів літаком на захід. Джерелом інформації була російська журналістка Вікторія Івлєва, котра, покликаючись на власні джерела, написала, що нібито з Салехарда пізно ввечері в суботу вилетів літак, на борту якого може перебувати Сенцов. "Олег, здається, врятований!" – повідомила вона у FB.

 

Через кілька годин Івлєва додала, що їй не вдалося отримати хоч якоїсь інформації, відтак вона висловила побоювання, що її могли дезінформувати. "Якщо чесно, починаю підозрювати, що над нами, можливо, добряче посміялися, на жаль", – додала вона.

 

Рано-вранці в неділю головне управління Федеральної служби виконання покарань Росії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі спростувало інформацію про те, ніби Сенцов покинув колонію. "Інформація про те, що засуджений Сенцов нібито залишив виправну колонію, не відповідає дійсності", – повідомили аґенції "Інтерфакс" у регіональному відомстві.

 

Зі слів співрозмовника аґенції, Сенцов перебуває в колонії і продовжує голодування.

 

13.08.2018