Греція відкликає свого амбасадора з Росії.

 

Таким стало продовження шпигунсько-дипломатичного конфлікту між двома країнами.

 


Андреас Фріґанас

 

Про те, що влада Греції вирішили відкликати свого амбасадора в Росії Андреаса Фріґанаса, першим повідомив у п'ятницю, 10 серпня, грецький телеканал ANT1 з покликом на неназваних співрозмовників у дипломатичних колах. Пізніше джерело в уряді Греції підтвердило журналістам цю інформацію, зазначивши, що рішення ухвалив особисто міністр закордонних справ Нікос Котзіас. Місце Андреаса Фріґанаса займе тимчасовий дипломатичний представник.

 

Раніше в серпні Росія оголосила про висилку грецьких дипломатів. У МЗС РФ Фріґанасу вручили ноту про «дзеркальні заходи у відповідь на недружні дії Атен» щодо російських дипломатичних співробітників у Греції.

 

Нагадаємо, що 11 липня влада Греції оголосила про висилку двох російських дипломатів. Ще двом співробітникам дипломатичних представництва РФ у Греції було відмовлено у в'їзді в країну. Атени звинуватили їх у втручанні у внутрішні справи країни і підкупі державних службовців.

 

Пізніше офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила про те, що Атени таким чином виконують вказівки з Лондона і Вашингтона. МЗС Греції, своєю чергою, звинуватив Росію в неповазі до країни і нерозумінні цінностей грецької політики.

11.08.2018