Бригада короля Данила повідомила про загибель бійця, котрий зник у бою.

 

24-та окрема механізована бригада імені короля Данила повідомила про загибель військовика, котрий зник після бойового зіткнення 8 серпня.

 

"З великим сумом повідомляємо, що боєць Королівської бригади, з яким був втрачений зв'язок під час виконання бойового завдання 8 серпня 2018 року, на превеликий жаль, загинув", – ідеться у повідомленні 24-ої ОМБР. 

 

 

Королівська бригада назвала ім'я військовика – Дмитро Михайлович Український, мешканець Донбасу.

 

"8 серпня у складі групи виконував розвідувальне завдання в так званій сірій зоні. Будучи командиром групи прикриття, потрапивши у засідку, прийняв бій. Основна група, отримавши доповідь від Дмитра Українського про засідку, почала відхід, а він разом із побратимом, якому щойно виповнилося лише 19 років, вели бій з переважаючими силами противника. З'ясувавши, що основна група відійшла й отримавши наказ на відхід, залишився посеред ворога й наказав відходити 19-річному розвіднику", – переказали у бригаді.

 

Дмитра Українського подаватимуть на отримання державної нагороди посмертно. "Молодший сержант Дмитро Михайлович Український загинув як герой та справжній боєць", – зазначили у бригаді.

 

Волонтер Книги пам’яті полеглих за Україну Станіслав Смук деталізував: Дмитрові Українському було 38 років. Він народився в місті Хрестівка (колишнє Кіровське), мешкав зі сім'єю в Лисичанську. На фронті був із 2014 року, мав позивний "Шубін".

 

Смук зазначив, що контрольовані Росією бойові загони намагалися використати загиблого з пропаґандистською метою.

 

"Згодом "сепари" оприлюднили фото документів та тіла, яке потрапило в їхні руки в районі Майорська (Горлівський напрямок), попутньо заявивши, нібито український боєць переходив на їхню сторону, а злісні укропи його "завалили". За набитим ще влітку 2014 року татуюванням побратими опізнали свого загиблого товариша", – зазначив волонтер.

 

10.08.2018