Головні дороги Львівщини обладнають радарами для автоматичної фіксації швидкості.

 

На головних дорогах Львівщини встановлять спеціальні радари для автоматичного вимірювання швидкості автівок, заявив виконувач обов’язків директора департаменту дорожнього господарства Львівської облдержадміністрації Роман Кокотайло, передає Zaxid.net.

 

Цьогоріч, розповів чиновник, з дорожнього фонду за 15 млн грн 68 переходів обладнають потужними LED-лампами і поставлять три світлофори.

 

А вже до кінця цього року на головних шляхах Львівщини з'явиться понад 50 камер відеонагляду. Це сучасні радари, що зможуть в автоматичному режимі фіксувати швидкість транспорту, номерні знаки та порушення правил дорожнього руху.

 

Проте сьогодні немає законного механізму, як штрафувати водіїв за фото- та відеофіксацією. Тож все це обладнання ставлять на майбутнє.

 

«Ми працюємо на випередження. Тому що 3-4-го кварталу у Верховній Раді мають ухвалити зміни і надати можливість Патрульній поліції чи головному управлінню Нацполіції накладати адміністративні стягнення на водіїв за допомогою фото- і відеофіксації», ‒ зазначив Роман Кокотайло.

09.08.2018