Країни ОБСЄ вимагають від Росії вивести війська з Грузії.

Вони також закликали Москву відмовитися від визнання Абхазії і Південної Осетії

 

 

Неофіційна «група друзів Грузії» в Організації з безпеки і співпраці в Європі опублікувала у вівторок, сьомого серпня, спільну заяву, приурочену до 10-ї річної річниці російського військового вторгнення в Грузію. Автори заяви звернулися до Росії із закликом «відмовитися від свого визнання так званої незалежності грузинських регіонів Абхазія і Південна Осетія».

 

Текст підписали Сполучені Штати, Велика Британія, Канада, Латвія, Литва, Естонія, Чехія, Польща, Румунія, Швеція і Україна. Підписанти звернення закликали Москву також «вивести свої війська з окупованих територій Грузії».

 

«Через десять років після російського військового вторгнення в Грузію ми, як і раніше, глибоко стурбовані окупацією грузинських територій. Ми наголошуємо на необхідності мирного вирішення конфлікту на основі повної поваги до Хартії ООН, Гельсінських угод і фундаментальних норм і принципів міжнародного права», – зазначається в спільній заяві, яку цитує грузинський інформаційний портал Civil.ge.

 

Окрім того, автори заяви висловилися за створення місії ОБСЄ в Грузії, яка передбачала б «моніторингові можливості для безперешкодної діяльності уздовж лінії окупації».

08.08.2018