У Великій Британії Росію вважають загрозою для всього світу.

Про це заявив британський міністр оборони Ґевін Вільямсон.

 

 

За словами глави військового відомства Об’єднаного Королівства Ґевіна Вільямсона (Gavin Williamson), три роки тому в Лондоні вважали Росію «загрозою, яка народжується, але не знали, як розвиватимуться події». «Думаю, досвід, якого світ набув з 2015 року, абсолютно чітко засвідчує, що мова йде про загрозу не тільки для Великої Британії, не тільки для континентальної Європи, а й для багатьох країн», – заявив він на конференції в Атлантичній раді у Вашингтоні.

 

Міністр зазначив, що «чимраз агресивніша Росія використовує всі озброєння, наявні в її розпорядженні, для просування своїх інтересів». Вільямсон вважає, що поведінка Росії – «зловмисна», і що Москва використовує «таємні операції і політичні диверсії». Про це повідомило видання Forces Network.

 

Міністр також звинуватив російську сторону в застосуванні нервово-паралітичної речовини «Новичок» на території Великої Британії. При цьому Вільямсон наголосив: «Загрози стають щоразу різноманітнішими, держави беруть на озброєння тактику дій терористів, а терористи отримують чимраз сучасніше озброєння, в тому числі в кіберпросторі. Все це розмиває межу між миром і конфліктом».

07.08.2018