Попри погіршення стану, Олег Сенцов відмовляється від госпіталізації, – адвокат.

Український режисер, політв'язень Кремля Олег Сенцов, ув'язнений у колонії міста Лабитнангі в Росії, перебуває у поганому стані: у нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину. Окрім того, є проблеми зі серцем, проте від госпіталізації Олег Сенцов відмовляється, розповів адвокат Дмитро Дінзе, передає Громадське.

 

На питання про те, чи є вірогідність, що Олег Сенцов припинить голодування, адвокат відповів, що політв'язень цього не планує.

 

Олег Сенцов також проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскількі «завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться і, ймовірно, може лише нашкодити йому». Він також проти переведення його у лікарню деінде, «оскільки просто не витримає етапування і може померти».

 

Ще наприкінці червня мати Олега Сенцова Людмила написала президентові РФ Володимиру Путіну клопотання про помилування. У Кремлі обіцяють розглянути звернення.

 

Олег Сенцов незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії. Його та Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова – до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній надалі перебуває у колонії в місті Шахти Ростовської області.

 

14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українців, незаконно затриманих Кремлем. В Росії та в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язні, 27 з яких перебувають на території Росії. 58 затримані у Криму чи у справах, пов'язаних із Кримом. Ці цифри не враховують в'язнів, яких утримують на території самоназваних республік.

07.08.2018